لیست اختراعات مجتبی طالع زاری
اختراع حاضر برخي از ويژگيهاي سيستمهاي خنككنند تبخيري را بهبود ميبخشد. سيستمهاي خنك كننده غيرمستقيم با مصرف آب و برق پايينتر، بازده و بار سرمايشي بيشتري نسبت به سيستمهاي خنك كننده مستقيم(كولرهاي آبي متداول) تامين ميكنند. مبدل مورد استفاده در اين خنككننده، سيستم پيش خنكسازي و سيستم توزيع آب يكنواخت آن را ميتوان از دلايل اين برتري برشمرد. هسته اصلي اين اختراع يك مبدل جريان متقاطع است كه از چندين صفحه تشكيل شده است. صفحات را به طور كلي به دو دسته صفحات خشك و مرطوب ميتوان در اين مبدل تقسيم كرد. سطح صفحات مرطوب با آب پوشانده شده و سطح صفحات خشك، خشك نگه داشته ميشود. با عبور هوا از روي صفحات مرطوب، آب روي اين صفحات تبخير شده و دماي صفحه كاهش مييابد. جريان هواي خشك كه در سمت ديگر صفحه جريان دارد در اثر تماس با صفحه خنك دمايش كاهش يافته بدون آنكه رطوبتي به آن افزوده شود. جريان هواي مرطوب به محيط بيرون تخليه شده و جريان هواي خشك كه دمايش كاهش يافته، به محل مورد نظر منتقل ميشود. نوآوري به كار رفته در اين اختراع، مربوط به پيشخنكسازي جريان هوا در سمت مرطوب است. با تعبيه كردن سوراخهايي در مسير جريان خشك و انتقال آن به سمت مرطوب عمليات پيشخنكسازي صورت ميگيرد. از مزاياي اين سيستم ميتوان به مصرف آب بسيار پايينتر نسبت به كولرهاي آبي معمولي، بازده حباب تر بالاتر و عدم افزايش رطوبت هواي سرد اشاره كرد.
خلاصه اختراع: قرارگيري ماهواره در شرايط خارج از جو و در معرض تابشهاي حرارتي خوشيد و زمين سبب مي شود كه ماهواره شرايط حرارتي كاملاً متفاوتي را نسبت به زمين تجربه كند. اين تفاوت باعث شده كه صحتسنجي طراحي¬ها و تحليلهاي زيرسيستم كنترل حرارت همواره يك گلوگاه در طراحي ماهواره¬ها به شمار بيايد. در برخورد با اين چالش تاكنون تنها به محاسبات نرم¬افزاري اتكا شده كه به دليل عدم قطعيتهاي متعدد نمي¬توان اطمينان كافي از دقت محاسبات حاصل نمود. لذا اين اختراع سامانه¬اي را ارائه كرده كه به كمك آن تحليلها و طراحيهاي حرارتي به صورت تجربي و از طريق آزمونهايي كه در شرايط جوي معادل فضا انجام مي¬شود مورد ارزيابي قرار ميگيرد. اين سامانه شامل يك مدل حرارتي ماهواره (Satellite Thermal Model) است كه سخت افزاري با رفتار حرارتي معادل با ماهواره است. در اين سختافزار سازه¬ي به كار گرفته شده كاملاً منطبق با ماهواره مورد مطالعه است و هر يك از ماژولهاي ماهواره با يك قطعهي آلومنيومي كه جرم و ظرفيت حرارتي برابر با المان مورد نظر دارد جايگزين شده است. همچنين اتلافات حرارتي هر ماژول با استفاده از گرمكنهايي كه روي قطعه¬ي متناظر قرار داده شده معادلسازي شده است. به علاوه تمام پوششهاي سطوح (شامل رنگ و عايقهاي چندلايه) و نوع اتصالات (شامل كوپل و ديكوپلهاي حرارتي) منطبق با آنچه در طراحي زير سيستم كنترل حرارت به دست آمده قرار داده شده است. اين مدل در يك محفظهي خلا قرار داده شده و به كمك تابشهاي حرارتي با استفاده از شبيه¬سازهاي خورشيد و زمين، شرايط حرارتي مشابه با فضا براي ماهواره ايجاد ميشود. در اين شرايط دماي تمامي سطوح و ماژولهاي ماهواره با استفاده از سنسورهاي دمايي در طول زمان خواهد شد. سپس اين مدل با استفاده از نرمافزارهاي طراحي و با قرار دادن شرايط مرزي يكسان، شبيه سازي شده و پروفيلهاي دمايي حاصل از اين شبيه¬سازي نيز ثبت ميگردد. در نهايت با مقايسه دماي شبيه¬سازي و دماي قرائت شده توسط سنسورهاي مذكور ارزيابي تجربي طراحي و تحليلهاي حرارتي ماهواره ميشود. انطباق اين دماها صحت طراحيهاي زيرسيستم كنترل حرارت ماهواره را اثبات مي¬كند.
اتصال دهنده پرسي لوله ها در اتصال لوله هاي فلزي با ضخامت تا 1.5 ميليمتر، اعم از لوله هاي همجنس يا غير همجنس، با ضخامت ها و جنس هاي مختلف كاربرد دارد. استفاده از اين قطعه عموما در صنايع يخچال سازي، تهويه و تبريد، سردخانه، تعميرات لوازم تهويه مطبوع و يخچال فريزر مي باشد كه با توجه به استفاده از گاز مبرد پرفشار، نشتي و خوردگي در اين صنايع بسيار حائز اهميت است. در حال حاضر اتصال لوله هاي فلزي با روش لحيم كاري سخت (جوشكاري با شعله) صورت ميگيرد و اين روش معايبي همچون آمار نشتي بالا، زمانبر بودن، خوردگي از محل اتصال، محدوديت جنس لوله هاي غير هم جنس، حساسيت بالاي لقي بين لوله ها، در برخي موارد هزينه بالاتر، نياز به اپراتور حرفه اي و زيانبار بودن براي اپراتور و ... را دارا مي باشد. روش اتصال دهنده پرسي كاملا مكانيكي بوده و با آمار نشتي بسيار پايين، عاري از هرگونه شعله، حرارت، سوختگي و آلودگي در محل اتصال مي باشد. علاوه بر اينكه در مدت زمان بسيار كمتري قابل انجام است، به هيچ وجه خطر خوردگي از محل اتصال را نداشته و نياز به كارگر حرفه اي نيز ندارد.
سامانه نرمافزاري شبيهساز ماهواره، بستهي نرم افزاري با قابليت راه اندازي نرم افزار و سخت افزار در حلقه است كه در پژوهشكده سامانههاي ماهواره، براي اولين بار در كشور طراحي و پيادهسازي يافتهاست. اين محصول امكان صحتسنجي سامانههاي فضايي در سطوح زيرسيستم و سيستم و در طول عملكرد ماهواره از لحظه پرتاب تا پايان مدت ماموريت را در اختيار مهندسان و محققان حوزه فضا و طراحي ماهواره قرار ميدهد و در حال حاضر نيز ضمن شبيهسازي برخي مدلهاي پروژههاي ماهوارهاي جاري، با ارايه برخي نقصهاي حياتي به پيشبرد و افزايش قابليت اطمينان آنها كمك موثري نموده است. نرمافزار شبيهساز، با دربرگيري قابليتي براي بررسي عملكرد هر زيرسيستم بهصورت مستقل و همچنين با ديگر زيرسيستمها، امكان بررسي عملكرد الگوريتمهاي كنترلي در سطح زيرسيستم و سيستم و نظارت بر برآورده شدن الزامات بصورت عملي را به توسعه دهندگان و متخصصان ماهواره ارائه ميكند. همچنين با بهرهگيري از دادههاي بروز و آخرين يافتهها، قابليت شبيهسازي عوامل محيطي بر عملكرد زيرسيستمهاي ماهواره، در نرمافزار گنجانده شد. در اين نرمافزار امكان اعمال عمدي خطاها و اغتشاشات براي بررسي عملكرد زيرسيستمهاي شبيهسازي شده ماهواره در چنين شرايطي بوجود آمده است. نهايتا با توجه به امكان معرفي سناريوهاي مختلف عملياتي و ارزيابيهاي عملكردي، براي آموزش دانشجويان علاقمند به ماهواره و كاربران فني در مديريت عملكرد ماهواره كاربرد خواهد داشت.
موارد یافت شده: 4